Siirry pääsisältöön

PKC Group uutena salkkuun ja lisää Digiaa




Blogini perusteella saattaa syntyä mielikuva, että teen sijoituspäätökseni heppoisin perustein. Se pitää paikkaansa. Päivätyö ja perhe-elämä pitää sen verran kiireisenä, että minun on käytännössä mahdotonta perehtyä yhtiöhin kovin syvällisesti. Silloin harvoin kun on aikaa lukea jotain, niin luen ennemmin hyvää kirjaa kuin pörssiyhtiöiden tilinpäätöksiä. Siksi otankin tiedon vastaan mielelläni valmiiksi pureskellussa ja tiivistetyssä muodossa ja tutustun omistamieni yhtiöiden tuloksiin lähinnä talousuutisten muodossa Arvopaperin, Talouselämän, Kauppalehden ja Nordnetin verkkopalvelujen kautta.
Kuorma-autojen johdinsarjoja ja elektroniikkaa valmistava PKC Group on tullut vastaan useaan otteeseen seuraamillani blogeilla ja viime aikoina kaikissa kirjoituksissa on enenevässä määrin toistettu yhtiön olevan jokseenkin maltillisesti arvostettu hinnaltaan. Näistä esimerkkinä mm. Laimean Sillin blogi. Tähän kuoroon yhtyi viimeeksi Nordnetin käyttämä Inderes -analyysiyhtiö. PKC on sijoittunut hyvin myös erilaisissa listauksissa, kuten Balancen listalla ja Liisan listalla. Yhtiö saa hyvät pisteet myös Magic Formulan mukaan, mikä ei yleensä ole ainakaan huono merkki. PKC näyttää löytyvän myös kohtuullisen hyvin menestyneestä Kim/Tom Lindströmin Nordnetissä pyörittämästä arvo-osakesalkusta.

Yhtiön avainluvut ovat Inderesin mukaan P/E=10, P/B=2,2 ja osinkotuotto nykykurssilla 4,3%. Helsingin pörssin keskiarvoihin verrattuna yhtiö vaikuttaisi olevan pelkästään tunnuslukujen perusteella ainakin lievästi aliarvostettu.

Olisin tehnyt ostotoimeksiannon jo pari viikkoa sitten, jos minulla olisi ollut siihen rahaa. Nyt jouduin kärsimään hinnassa viimeaikaisen kurssinousun. Toivon mukaan PKC Groupin asiakkaiden Volvon ja Scanian hyvät tulokset heijastuvat myös alihankkijoihin ja hinta paljastuu tulokseen nähden silti kohtuulliseksi. Se selviää 5.5. jolloin PKC Group julkistaa osavuosikatsauksensa. Kärsivällinen sijoittaja olisi ehkä odottanut pörssiin laskupäivää tai alaspäin suuntautuvaa ylireagointia, mutta tässä(kin) tapauksessa pelkäsin jääväni junasta lopullisesti. Minun kaltaisen pitkän aikavälin osakesäästäjän lienee muutenkin turhaa tuijottaa päivittäisiä kurssivaihteluita, mutta jos se tekee hommasta mielenkiintoista, niin mikäs siinä.

p.s. Seuraavana päivänä PKC:n ostamisesta tuli jo ennestään salkustani löytyvä Digia alennusmyyntiin osavuosikatsauksensa julkistamisen yhteydessä ja ostinpa sitäkin hieman lisää. Kuukausipalkan lisäksi huhtikuun aikana olin saanut myös osinkotuloja mikä mahdollisti nämä kaksi ostosta. Ykkössalkun hajautus näyttää nyt tältä:

Kommentit

  1. No hyvältähän tuo näyttää - minä ajattelin jäädä 58:na eläkkeelle ja mennä silloin tällöin kauppaan laittaan niitä hintalistoja hyllyjen reunoihin - mukavaa ajanvietettä ei tarvihe stressata osakekursseista..

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut kirjoitukset

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksistä varmaa tuottoa

S-Etukortin käyttäminen on junttia. Koko kassajonon hidastaminen muutaman euron ostoksista saatavan naurettavan pienen bonuksen takia on lähes tulkoon alhaisinta mitä ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä. Ymmärtääkseni korttijärjestelmän kustannukset ylittävät asiakasomistajille maksettavien etujen määrän, joten koko järjestelmä on asiakasomistajien kannalta yhtä tyhjän kanssa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Osuuskauppojen maksama korko puolestaan on monissa osuusliikkeissä melko hyvä, joten päätinpä minäkin vihdoin liittyä jäseneksi joihinkin niistä. Liityin nyt näihin:   Koron saaminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen täysimääräisenä ja minun tapauksessani jäsenyyksistäni kertyi kustannuksia yhteensä 1000€. Sijoitus on ymmärtääkseni pommin varman, sillä osuusmaksu palautetaan täysimääräisesti, jos joskus haluaa erota osuuskaupasta. Korot toki voi vaihdella vuodesta toiseen, mutta eiköhän sieltä aina jotain tule.   Käytännössä asia hoituu niin, että marssit mihin tahansa S-

Miten ostan pörssiosakkeita - käytännön ohjeet

Ties vaikka joku saisi tästä apua ja näkeepähän ummikko miten helppoa osakkeiden ostaminen on. Osakkeiden valintaan en osaa antaa vinkkejä, mutta välittäjän valintaan kyllä. Pörssiosakkeiden omistaminen edellyttää  arvo-osuustiliä  ja sellaisen voi hankkia vaikka omasta tilipankistaan tai muulta arvo-paperivälittäjältä, joka ei ole välttämättä ole sidoksissa tilipankkiisi. Arvopaperivälittäjissä ratkaisevin ero on hinta. Ns. online-välittäjillä verrattuna kivijalkapankeihin on usein myös laajempi valikoima eri markkinoilta ostettavia sijoitustuotteita. Esimerkiksi ulkomaisia indeksiosuusrahastoja tai erikoisempia yrityksiä eksottisemmilta markkoinoilta voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada ostettua oman pankin kautta. Kivijalkapankkisi mainostaa sinulle varmasti mainioita tietopalveluitaan ja analyysejään, joihin pääsee käsiksi avaamalle heille arvo-osuustilin. Kokemukseni mukaan vastaavat tai jopa paremmat analyysipalvelut on saatavissa ihan samalla tavalla myös muilta välittäjiltä.

Annuiteetti, tasalyhennys, kiinteä tasaerä...

...3kk euribor, kiinteä korko, apua! Näitä on tullut kelailtua viime aikoina. Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoitukseni ja olen päätynyt ostamaan oman asunnon. Varsinainen loppukauppa on vielä edessä ja minulla on vielä hieman aikaa kilpailuttaa lainatarjouksia. Olen pyytänyt tarjouksen OP:sta, Sampo pankista ja Nordeasta. Lainan hinnassa ja kuluissa ei ole käytännössä mitään eroa enkä siksi jaksa vaivautua enää pyytämään tarjousta muualta. Kaikki tarjoavat marginaaliksi 0,75% ja viitekoron saa valita vapaasti. Pankin edustajat kovasti painostavat sitomaan lainan kolmen tai viiden vuoden kiinteän koron jaksoon. Kokonaiskoroksi tälle viiden vuoden jaksolle tarjotaan 2,75% . Minulla alkaa aina hälytyskellot soimaan, kun pankki kovasti jotain tyrkyttää. Tuskin ne silloin ainakaan minun etuani ajattelevat. Kaiken maailman turvatuotteita tarjotaan myös, mutta ennemmin asetan kuukausierän mahdollisimman pieneksi, jotta pystyn säästämään osakkeisiin ihan oman turvani. Nordea