Siirry pääsisältöön

Salkun tuuletus jatkuu - Orion ja Alma media lihoiksi



Jaa-a, taitaa lähteä käsistä tämä homma taas. Nokian lisäksi myin ykkössalkustani muutama viikko sitten myös Orionin osakkeet. Tämä myynti ei ole osta ja pidä -strategiani mukaista ja menee typeryyden piikkiin. Mieli on kuin sata minkkiä. Perusteltakoon tätä vaikka sillä, että osakkeen hinta on noussut jo mukavasti eikä uutta nousua ole näköpiirissä patenttien vanhenemisen painaessa päälle. Voittoa myynnistä kertyi kuitenkin arvonnousuna 440 euroa ja osinkoa 180 euroa päälle. Eipähän tarvitse luovutusvoitoista maksaa veroa, koska taannoisesta Nokian myynnistä tuli reilusti enemmän tappiota. Samoin myin tappiolla Alma Median osakkeet. Koko mediasektorin tulevaisuus näyttää epävarmalta eikä uusi hallitusohjelma lehtien arvonlisäveroineen varsinaisesti auta tilannetta.

Tilalle ostin lisää Talvivaaraa ja uutena Aspoa ja TeliaSoneraa, joten kaikki raha on edelleen kiinni osakkeissa. Pitää ottaa itseään nyt niskasta kiinni ja lopettaa sählääminen. Tässä touhussa ei muuten tee voittoa kuin osakevälittäjä. Salkkujen yhteenlaskettu markkina-arvo oli keväällä parhaimmillaan hitusen yli 30 000 euroa ja nyt sama lukema on luokkaa 28 000, huolimatta siitä, että olen lisännyt rahaa salkkuun pitkin kevättä. Fiksumpaa olisi ollut pitää rahat käteisenä ainakin lyhyellä aikavälillä, mutta piruko näistä tietää.

Lisäksi parannan Piotroski-salkun hajautusta lisäämällä sinne kanadalaisen huippupisteet saavan Acadian Timber -nimisen yrityksen. Tällä hetkellä näyttäisi muutenkin fiksummalta sijoittaa varmuuden vuoksi euroalueen ulkopuolelle.

Vertailin tuossa huvikseni salkun tuottoa yleisindeksiin ja mielessä alkoi kyteä ajatus ykkössalkun siirtämisestä indeksiosuusrahastoihin. Jos ei pärjää indekseille osakepoiminnalla, niin miksei liittyä niihin? No, pohditaan tätä vielä rauhassa. Pitää välillä muistaa katsoa itsekin tuota sivun oikeassa reunassa olevaa laskuria. Aikaa vielä on.

Kommentit

  1. Kiitos blogistasi. Mukava lukea tavallistenkin ihmisten sijoitusajatuksia.

    Orion taitaa olla niitä harvoja osakkeita, joita viime vuosina osakkeita ostanut voi vielä voitolla myydä. Almasta sen verran, että osinkotuotto on varmaan ensi vuonnakin sen verran korkea, että kurssi nousee talvella arvonlisäveropäätöksestä ja mediamurroksesta huolimatta.

    VastaaPoista
  2. Tälleen vajaa kaksi vuotta myöhemmin täytyy sanoa, että Nokian ja Orionin myynti oli hyviä ajatuksia! Talvivaaran ja Aspon osto eivät :(

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut kirjoitukset

S-ryhmän osuuskauppojen jäsenyyksistä varmaa tuottoa

S-Etukortin käyttäminen on junttia. Koko kassajonon hidastaminen muutaman euron ostoksista saatavan naurettavan pienen bonuksen takia on lähes tulkoon alhaisinta mitä ihminen voi toiselle ihmiselle tehdä. Ymmärtääkseni korttijärjestelmän kustannukset ylittävät asiakasomistajille maksettavien etujen määrän, joten koko järjestelmä on asiakasomistajien kannalta yhtä tyhjän kanssa. Korjatkaa, jos olen väärässä. Osuuskauppojen maksama korko puolestaan on monissa osuusliikkeissä melko hyvä, joten päätinpä minäkin vihdoin liittyä jäseneksi joihinkin niistä. Liityin nyt näihin:   Koron saaminen edellyttää jäsenmaksun maksamisen täysimääräisenä ja minun tapauksessani jäsenyyksistäni kertyi kustannuksia yhteensä 1000€. Sijoitus on ymmärtääkseni pommin varman, sillä osuusmaksu palautetaan täysimääräisesti, jos joskus haluaa erota osuuskaupasta. Korot toki voi vaihdella vuodesta toiseen, mutta eiköhän sieltä aina jotain tule.   Käytännössä asia hoituu niin, että marssit mihin tahansa S-

Miten ostan pörssiosakkeita - käytännön ohjeet

Ties vaikka joku saisi tästä apua ja näkeepähän ummikko miten helppoa osakkeiden ostaminen on. Osakkeiden valintaan en osaa antaa vinkkejä, mutta välittäjän valintaan kyllä. Pörssiosakkeiden omistaminen edellyttää  arvo-osuustiliä  ja sellaisen voi hankkia vaikka omasta tilipankistaan tai muulta arvo-paperivälittäjältä, joka ei ole välttämättä ole sidoksissa tilipankkiisi. Arvopaperivälittäjissä ratkaisevin ero on hinta. Ns. online-välittäjillä verrattuna kivijalkapankeihin on usein myös laajempi valikoima eri markkinoilta ostettavia sijoitustuotteita. Esimerkiksi ulkomaisia indeksiosuusrahastoja tai erikoisempia yrityksiä eksottisemmilta markkoinoilta voi olla vaikeaa tai mahdotonta saada ostettua oman pankin kautta. Kivijalkapankkisi mainostaa sinulle varmasti mainioita tietopalveluitaan ja analyysejään, joihin pääsee käsiksi avaamalle heille arvo-osuustilin. Kokemukseni mukaan vastaavat tai jopa paremmat analyysipalvelut on saatavissa ihan samalla tavalla myös muilta välittäjiltä.

Annuiteetti, tasalyhennys, kiinteä tasaerä...

...3kk euribor, kiinteä korko, apua! Näitä on tullut kelailtua viime aikoina. Paljon on tapahtunut sitten edellisen kirjoitukseni ja olen päätynyt ostamaan oman asunnon. Varsinainen loppukauppa on vielä edessä ja minulla on vielä hieman aikaa kilpailuttaa lainatarjouksia. Olen pyytänyt tarjouksen OP:sta, Sampo pankista ja Nordeasta. Lainan hinnassa ja kuluissa ei ole käytännössä mitään eroa enkä siksi jaksa vaivautua enää pyytämään tarjousta muualta. Kaikki tarjoavat marginaaliksi 0,75% ja viitekoron saa valita vapaasti. Pankin edustajat kovasti painostavat sitomaan lainan kolmen tai viiden vuoden kiinteän koron jaksoon. Kokonaiskoroksi tälle viiden vuoden jaksolle tarjotaan 2,75% . Minulla alkaa aina hälytyskellot soimaan, kun pankki kovasti jotain tyrkyttää. Tuskin ne silloin ainakaan minun etuani ajattelevat. Kaiken maailman turvatuotteita tarjotaan myös, mutta ennemmin asetan kuukausierän mahdollisimman pieneksi, jotta pystyn säästämään osakkeisiin ihan oman turvani. Nordea